Actrice, zangeres & voice over

Actrice & zangeres 
Mariëlle Tolhuisen acteert, zingt, bedenkt, maakt, schrijft en regisseert theatervoorstellingen, projecten, concepten en scenario's onder naam van Het Theaterbedrijf. Dat doet ze met gedrevenheid, enthousiasme, betrokkenheid en een flinke dosis humor.

Ze volgde de opleiding zelfstandig uitvoerend theatermaker aan de Amsterdamse Theater Academie en de Theaterkade Amsterdam én Culturele Maatschappelijke Vorming (CMV) met hoofdvak drama aan de Hogeschool Nijmegen.

Juist vanwege deze combinatie heeft ze oog voor zowel het agogische als het theatrale aspect en werkt ze graag mee aan projecten voor kwetsbare doelgroepen zoals zieke, gehandicapte en vergeten kinderen, ouderen en dakloze mensen.

Ze speelde en zong in diverse theatervoorstellingen voor o.a. Stichting Cliniclowns Nederland. Daarnaast was ze als vrijwilliger 9 jaar werkzaam als poppenspeler, presentatrice en (eind)redacteur bij Emma TV, het tv-station voor zieke kinderen in het Amsterdam Medisch Centrum.

Curriculum Vitae

Cliniclowns College Cliniclowns Theatertour Oceaanlied

Voice over
Mariëlle heeft jarenlange ervaring als voice over en stemactrice voor radio, tv en internet.

Voor o.a.: Intratuin,Tentoo, Fa, L'Oréal Paris, FNV, Roosvicee, Toerkoop, Milka, Ministerie van Economische Zaken, Online, Plus Magazine, Sandwich Spread, Dreft, Mexx, Siemens, Rio Mare, Martini, Clear Blue, Venz etc


Radio Commercial FNV:

Radio Commercial IMKO kappers:

Radio Commercial FA:

Radio Commercial Plus Magazine: